Portfolio ⟩ Home Designs ⟩ May House Dee Why

Architect Designed Home

This project totally transformed an existing older style brick home, with the addition of an upper level to take advantage of the distant ocean views, and reconfiguring the existing spaces, all achieved with no effect to the existing footprint. This design is a fine example of an upper level addition and integration between new and old.

BIMx - Virtual Explorer
Beach House Queenscliff - New home concept in 3D designed by All Australian Architecture

Architect's concept design - View from the street

Project Details

Brief:

This existing site presented a single-storey, older style brick house with distant panoramic ocean views and a perfect north aspect to the rear. It also comprised of some poorly conceived renovations completed by the owners that were failing to achieve their aspirations for the home overall.

Solution:

The project evolved into a complete makeover, which incorporated an upper level addition, taking advantage of the views and integrating perfectly with the original footprint to create a landmark design.


The ground floor was completely reconfigured and the existing pitched roof was removed to incorporate the addition. The upper level comprised of three bedrooms, new bathroom and master suite complete with ensuite, walk in wardrobe and sizeable outdoor decking.

May House Dee Why - Elevated Balcony

Elevated Balcony

May House Dee Why - View from Street

View from Street

May House Dee Why - Upper Level Balcony

View of master bedroom balcony

See it before you build it ...

Email Us Now or Call 0412 348 575 for initial free home advice ...