Beau House Clontarf - Backyard view image by All Australian Architecture

Beau House - Completed Renovation

Rear Addition + Complete Level 1 Refurbishment

This home sits high above the street and enjoys panoramic views to the Spit. Almost the whole upper level has been transformed and significantly extended at the back to make use of north aspect and existing pool.

Original home

Beau House Clontarf - Completed Rear View

Project Details

Completed 2012

Details:

  • Site area: 1425.8 sqm
  • Existing floor area: 385.6 sqm
  • New floor area: 497.23 sqm +
  • Construction Cost: $1m +
  • Builder: Duncan Wise


Construction:

Concrete slab on ground, aluminium windows including highlights, cement rendered full brick and lightweight clad walls, Colorbond skillion roof, wide board spotted gum timber flooring


Brief:

The existing home has a landmark position with expansive views from it's location perched on a cliff overlooking the spit. The rear of the property is large, flat and underdeveloped except for an existing swimming pool.

Solution:

The proposed concept design creates a full flow through front to back series of living spaces and a new kitchen. North facing clerestory windows provide sunlight and cross ventilation for the two large new bedrooms.

The completed home incorporates luxury finishes and a modern, open plan configuration whilst maintaining the original characteristics and features of the home.

Beau House - 3D Design

Take a look at the 3D design


See it before you build it ...

Email Us Now or Call 0412 348 575 for initial free home advice ...

Bar House Balgowlah Heights - Renovation

Beau House Clontarf - Backyard View